به گزارش خبرنگار مهر، نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی بعد از ظهر شنبه در این سوگواره شعر عاشورایی اظهار داشت: تاثیرگذاری شعر بر مخاطبین و مستعمین برهیچکس پوشیده نیست.
حجت الاسلام عبدالحمید خدری گفت: بر این باورم که هر کس و هر شخصی چه شاعر باشد و چه نباشد، چه خطیب باشد و چه نباشد و چه نویسنده باشد و چه نباشد، اگر قلم در دست گرفت که برای حسین (ع) بنویسد، نویسنده می شود.
خدری بیان داشت: همچنین هر کس اراده کرد برای حسین سخن بگوید خطیب و سخنران می شود و قطعا هر کس قلم به کاغذ برد که برای حسین شعر بگوید، شاعر می شود.
امام جمعه گناوه نیز در این سوگواره شعر عاشورایی اظهار داشت: صحنه های حماسی پیاده روی کربلا و تجمع میلیونی در کربلا می تواند نقش و پیام های بسیار خوبی در زندگی بشر داشته باشد.
حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی با اینکه اما چه کسانی باید پیام رسان این اجتماع جهانی باشند، گفت: هر کس در حد توان خودش می تواند مسئولیت خود را در این اجتماع ایفا کند.
رکنی حسینی بیان داشت: شاعران آیینی ما در انجام تاثیرگذار این مهم نقش به سزایی دارند؛ چرا که شعر، ادب و زبان هنر یکی از رموز ماندگاری حادثه کربلا هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه اگر ما می بینیم که عوامل متعددی را برای ماندگاری حادثه کربلا برشمرده اند، یکی از عوامل مهم آن نقش برجسته شعر و شاعر در این حادثه جانگداز است، افزود: اما برخی به این حماسه جانگداز نگاه حماسی، برخی عاطفی و برخی نیز نگاه ظلم ستیزی و استکبارستیزی است.
رکنی حسینی اضافه کرد: نقش شعر و شاعر یک نقش بسیار زیبا، بی بدیل و بی نظیر در ماندگاری حادثه کربلا بوده است و با یک نگاه به قرون مختلف بیشتر می توانیم به این نقش بزرگ پی برده و شاهد تاثیرگذاری شعر و شاعران در ماندگاری حادثه کربلا باشیم.
وی با اشاره به نقش برجسته شاعران پارسی گو و عرب در این جریان ادامه داد: اشعار با صلاصت و با یک عبارات روان محتشم کاشانی را هنوز که هنوز است حتی عوام از حفظ دارند.
رکنی حسینی متذکر شد: شعرای اهل سنت نیز بسیار در ماندگاری حادثه کربلا نقش داشتهاند.
امام جمعه گناوه گفت: محتوای یک شعر و مفهوم بلند یک شعر می تواند از یک سخنرانی یک ساعته تاثیرش بیشتر باشد و لذا زبان شعر، زبان ادب و هنر می تواند عاملی برای ماندگاری حادثه کربلا باشد.
مدیرمسئول هفته نامه دریادلان و مسئول سوگواره شعر عاشورایی این دل تنگم گناوه نیز در این آیین در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: امسال سومین سال برگزاری سوگواره شعر عاشورایی این دل تنگم گناوه است.
غلامرضا کرمی گفت: خوشبختانه توانستهایم با تلاش جامعه هنری شهرستان گناوه، مسئولان مختلف استانی و شهرستان و دوستداران مکتب اهل بیت (ع) این سوگواره شعر عاشورایی را به مدت سه سال پیاپی در گناوه داشته باشیم.
کرمی با اشاره به اینکه سعی ما بر این بوده که سوگواره شعری متناسب با فرهنگ بزرگ عاشورا داشته باشیم، افزود: در این راستا امثال از حضور ابوالقاسم حسینجانی شاعر برجسته آیینی کشور و سراینده شعر مشهور «جاده و اسب مهیاست» و برخی شاعران برجسته استان بوشهر بهره گرفتیم.
وی با اشاره به شاعران استانی سوگواره شعر عاشورایی این دل تنگم بیان داشت: حجت الاسلام عبدالحمید خدری، حسین دارند، رضا معتمد، علی هوشمند، عبدالله رئیسی، حسن فرهادی، اصغر اکبری، ابراهیمی و راضیه باقرزاده شاعرانی بودند که در این سوگواره شعرخوانی کردند.
کرمی با تقدیر از همه دست اندرکاران سوگواره شعر عاشورایی این دل تنگم گناوه گفت: این سوگواره به همت حوزه هنری استان بوشهر، شهرداری و شورای اسلامی شهر گناوه، فرمانداری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان گناوه، شرکت پی ساز حیاتداوود، بسیج هنرمندان و هفته نامه دریادلان گناوه برگزار شد و در پایان از شاعرانی که در این سوگواره شعرخوانی کردند، تقدیر به عمل آمد.
گفتنی است که در سوگواره شعر عاشورایی این دل تنگم گناوه حجت الاسلام عبدالحمید خدری نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی، امید پارسایی فر رئیس حوزه هنری استان بوشهر، حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی امام جمعه گناوه، رئیس شورای شهر گناوه، فرماندار و معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری شهرستان گناوه و جمعی از مسئولان ادارات شهرستان حضور داشتند.
نظر شما